Visa surft mee op succes van HCE

We schreven eerder al dat Host Card Emulation (HCE), het protocol binnen Androïd waardoor kredietkaartgegevens worden ingeladen in een cloudomgeving, de toekomst van NFC opnieuw een stevig zetje geven. NFC is een herkenningsprotocol waardoor smartphones een beveiligd contact kunnen leggen met een terminal door simpelweg in de buurt ervan te komen. NFC en ook QR, de technologie van het gecodeerde zwarte vierkantje, kregen steeds meer druk van beacons. Dat is een bluetooth low energy gestuurde herkenningstechnologie die onder meer door Apple en Paypal wordt gebruikt.

Maar ook betaalkaartgigant Visa lijkt mee te surfen op het succes van HCE. Visa was door zijn concurrent Mastercard duidelijk in de wind gezet op het vlak van mobiel betalen en de ontwikkeling van mobile wallets. Visa lijkt nu in te spelen op het verschil in ontwikkelingssnelheid bij de banken en betaalplatformen en de alertheid bij klanten en retailers om die stroom aan innovaties ook effectief te implementeren. Dat doet de kredietkaartgigant door cloudgebaseerde oplossingen aan te reiken waardoor die klanten Visa payWave kunnen gebruiken. Visa payWave laat toe om betalingen met de smartphone uit te voeren.

Het Visa Ready Program ondersteunt de implementatie van die technologie door de juiste tools en protocollen te documenteren waardoor de implementatie ook effectief voldoet aan de strenge veiligheidsstandaard van Visa.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.