Project The Payments Council katalysator voor mobiel bankieren in VK

In Engeland gebruikt 42% van alle consumenten een mobiele app op de smartphone om eenvoudige banktransacties te verrichten.  Daarmee komt bankieren op de derde plaats na muziek spelen (46%) en sociale media (54%).

Mobiel bankieren groeit erg snel in Engeland. Barclays meldt een toename met 150% in 2013 en Loyds Banking Group heeft al meer dan 4 miljoen klanten die hun verrichtingen met een mobiel te doen.

Binnenkort wordt  in Engeland The Payments Council Mobile Payments Project gelanceerd. Dat moet het voor iedereen mogelijk maken om op een veilige manier te bankieren met de smartphone zonder codes of rekeningnummers in te geven. Negen belangrijke financiële instellingen die samen 90% van de alle rekeningen in Engeland beheren, gaan die service aanbieden. De bedoeling is om uiteindelijk alle financiële instellingen bij het project te betrekken. In Engeland bestaat een centrale databank waar banken de mobiele telefoonnummers van hun klanten veilig kunnen opslaann en ze aan hun specifieke rekeninginformatie  kunnen koppelen.

The Payments Council is een instelling die erover waakt dat iedereen toegang heeft tot het betalingsverkeer in Engeland. Het platform stimuleert innovatie en is een drijvende kracht voor verandering. De drie grote uitgangspunten zijn innovatie, inclusie en integriteit. De Council ontwikkelde een strategisch plan voor de verdere ontplooiing van mobiel betalen in Engeland. Klik hier.

Tijdens Future of Mobile Payments in december 2013 pleitte Ulrich Seldeslachts ook al voor een globale benadering van mobiel betalen. Volgens de beveiligingsexpert heeft het geen zin dat iedere financiële instelling zijn eigen mobile wallet bouwt.

Ook professor Leo Van Hove opende tijdens het seminarie een debat dat aansluit bij een uitgangspunt van The Payments Council. Van Hove bekijkt de projecten voor mobiel betalen vanuit hun efficiëntie. Het heeft volgens Van Hove geen zin om een mobiele applicatie te bouwen als fronting voor een klassieke betaalmethode. Dat betekent gewoon een stap extra in het betaalproces waardoor de efficiëntie verdwijnt en de kost verhoogt. Op basis van deze afweging zetten een aantal grotere retailers en dienstverleners vandaag hun ontwikkelingsplannen voorlopig on hold.

Tip: Tijdens Global Trends in Mobile Payments analyseren we de kloof tussen de ontwikkelingen voor mobiel betalen in de financiële industrie en de uitdagingen die dat meebrengt voor retail en consumenten. Key Note speaker is Jim Mc Kelvey | Stichter van Square.

Global Trends in Mobile Payments vindt plaats in Leuven | 01.04.2014 | 12:30 – 19:30

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.