Mobiele strategie doet conversie met 200% stijgen bij Tesco Bank

Tesco Bank, de financiële poot van retailgigant Tesco PLC, volgt het moederbedrijf in de uitbouw van een multkanaalgerichte en multimediaal gestuurde strategie.

Chris Pitt, marketing director van Tesco Bank, deed daar een opmerkelijke uitspraak over. Uit onderzoek van de bank blijkt dat klanten de informatie over producten of diensten die ze willen kopen gaan opzoeken via hun smartphones en tablets. Ze doen dat tijdens inactieve periodes, bijvoorbeeld terwijl ze moeten aanschuiven of terwijl ze het openbaar vervoer nemen. ‘Klanten wachten niet meer tot ze thuis zijn’, volgens Pitt.

Voor de aankoop zelf gebruiken consumenten echter het grootste scherm dat ze in huis hebben en dat  kan ook een desk top zijn. Pitt trok daar een paar belangrijke conclusies uit. De website van Tesco Bank moet volledig responsive zijn omdat hij op verschillende schermen perfect moet kunnen inladen. Pitt besteedde ook veel aandacht aan de browser. Zijn conclusie is simpel maar belangrijk. Alles moet op ieder moment snel, eenvoudig en correct werken.

Tesco Bank is de grootste online credit card bank van het Verenigd Koninkrijk. Sinds de ontwikkeling voor tablets en smartphones claimt de bank een stijging van haar conversie met 200% op 18 maanden tijd.

Tesco bank is een zeer belangrijke partner van Ageas Insurance Ltd. Volgens onze informatie loopt de samenwerking tussen Tesco en Ageas af in 2015. De verlenging van de samenwerking lijkt een cruciaal gegeven voor Ageas maar de verzekeraar zal uiteraard ook naar de rentabiliteit van de portefeuille kijken. Tesco Bank paste vorig haar de strategie voor de verkoop van verzekeringen aan en focust vooral op consumenten met een klantenkaart.

Ook moederbedrijf Tesco kiest voluit voor een strategie waarbij de klant centraal staat. Klanten moeten op ieder moment en eender waar een aankoop kunnen doen bij de grootgrutter. Die multimediale benadering zorgt voor een integratie van online en offline verkoop en Tesco schuift dat ook duidelijk naar voren als een strategische beleidslijn.

Tip: GLOBAL TRENDS IN MOBILE PAYMENTS | Leuven | 01.04.2014 | Key Note by Jim Mc KELVEY – Founder of Square | Business case: RUTER BILLET (app for public transportation in Oslo) Hanne Nettum Breivik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.