Starbucks betaalapp krijgt fooifunctie

Het klinkt banaal maar het kan een grote impact hebben. Starbucks gaat de mogelijkheid om een fooi te geven aan het personeel van de coffeeshops toevoegen aan zijn betaalapp voor Iphones.

In de VS, Canada en het Verenigd Koninkrijk kunnen klanten van Starbucks gewoon betalen met de smartphone. Ze hebben daardoor vaak geen wisselgeld bij. Fooien zijn een normaal onderdeel van de Angelsaksische cultuur maar de app liet niet toe om een extra bedrag toe te voegen. Dat veroorzaakte wrevel bij de ‘barista’s’ van Starbucks maar ook bij de klanten. De optie om een fooi te geven zal beschikbaar zijn vanaf 19 maart. De fooi wordt standaard beperkt tussen 0,5 $ en 2 $.

Starbucks heeft meer dan 10 miljoen actieve app gebruikers. Meer dan 11% van alle transacties gaan via de app. Dat resulteert in 5 miljoen transacties per week.

Het betaalverkeer van Starbucks wordt georganiseerd door betaalplatform Square. De stichter van Square, Jim Mc Kelvey, is key note spreker tijdens Global Trends in Mobile Payments op 1 april 2014 in Leuven. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.