Digicash schakelt over naar beacons

Het Luxemburgse betaalplatform Digicash heeft momenteel een pilootproject lopen met beacons. Dat zijn kleine toestelletjes die kort contact leggen met de smartphone van een klant. In principe werken beacons met Low Energy Bluetooth. Het nieuwe systeem van Digicash werk  zowel met QR-codering, NFC als Bluetooth.

Betalingen met Digicash waren oorspronkelijk volledig op QR-code herkenning gebaseerd. De overschakeling naar beacons is van bijzonder groot belang voor de verdere doorgroei van Digicash. Het is ook indicatief voor de evolutie op de markt. Paypal koos vroeger al voor Beacons en Apple was jarenlang de grote spelbreker om NFC te laten doorbreken. Apple wilde namelijk geen NFC chip in zijn Iphones installeren omdat het voor iBeacons koos.

Het pilootproject van Digicash loopt bij drie grote Luxemburgse banken: BCEE, Post en BIL. Ook grootgrutter Cora en Apple premium reseller Linehaert doen mee.

Betalen met Digicash kan zonder een credit card te koppelen of aan te sluiten bij een mobile wallet. De betalingen gebeuren direct op de rekening van de klant en op basis van de SEPA regels.

Digicash wil het systeem breed uitrollen vanaf het tweede semester van 2014.

TIP : GLOBAL TRENDS IN MOBILE PAYMENTS | Leuven | 01.04.2014 | Key Note : Jim Mc Kelvey – Founder Square

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.