Alibaba start procedure voor beursnotering in New-York

Retailgigant Alibaba start de procedure voor een beursnotering in New York. De maatschappij heeft dat zelf bekend gemaakt op haar blog. Alibaba werd in 1999 gesticht door Jack Ma maar de waarde ervan wordt door analisten nu al ingeschat op 130 miljard dollar. Bij de IPO zullen minimaal vijf grote banken betrokken zijn: Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JPMorgan Chase en Morgan Stanley. Maar ook Citigroup zal een rol spelen bij de notering.

De notering in New York wordt vooral gezien als een belangrijke stap naar de mondialisering van de groep. Maar ook voor de ontwikkeling van mobile payments is de komst van de keten van zeer grote betekenis. Alibaba heeft met Alipay een van de meest performante systemen voor mobiel betalen. De maatschappij koppelde dat systeem ook aan een smart TV waardoor online betalingen een totaal andere dimensie krijgen.

In het filmpje kan u met een charmante dame een dagje op stap. Het enige wat ze bij heeft om te betalen is haar smartphone met Alipay app.

 

TIP GLOBAL TRENDS IN MOBILE PAYMENTS | Leuven | 01.04.2014 | Key Note : Jim Mc Kelvey – Founder Square

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.