AG Insurance neemt portefeuille groepsverzekeringen van Fidea over

Fidea draagt zijn portefeuille groepsverzekeringen en individuele pensioentoezeggingen over aan AG Insurance. De portefeuille heeft een jaarlijks premie-incasso van 32 miljoen euro en slaat op een beheerd vermogen van ongeveer 440 miljoen euro (cijfers eind 2013). De transactie moet nog voor goedkeuring worden voorgelegd aan de toezichthouder, de Nationale Bank van België.

Fidea gaf eerder al aan dat het zich volledig wil concentreren op schadeverzekeringen. De maatschappij nam vorig jaar de portefeuille niet leven over van Delta Lloyd Life. Parallel met die overname werd Delta Lloyd Life de preferente partner voor de productie van levensverzekeringen in het netwerk van Fidea. Delta Lloyd Life nam in september 2013 ook de levensverzekeringsmaatschappij ZA – Verzekeringen over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.