AXA Insurance wil voorwaarden autoverzekering koppelen aan rijgedrag

AXA Insurance citeert op haar website cijfers van het Police and Department of Justice in Engeland. Meer dan 120.000 bestuurders werden vorig jaar betrapt op telefoneren terwijl ze achter het stuur zaten. Maar ook eten tijdens het autorijden is gevaarlijk. Volgens de actiegroep voor veilig verkeer Brake heeft 29% van de bestuurders al rijdend iets gegeten dat verpakt was. 33% heeft eten of drank aangenomen van een medepassagier. 2% van de bestuurders die gevolgd werden gaf toe dat ze een noodmaneuver moesten maken omdat ze iets aten of dronken.

AXA Insurance waarschuwt dat dergelijk gedrag niet alleen duur is omwille van de boetes. Het zou in de toekomst ook de voorwaarden om een verzekering te sluiten kunnen beïnvloeden.

AXA werkt actief op een veilig stuurgedrag. Een paar maanden geleden lanceerde de maatschappij AXA Smart Drive, een app die een aantal parameters van het rijgedrag analyseert en beoordeelt. Bestuurders kunnen zo hun rijstijl aanpassen. Naar aanleiding van die lancering maakte woordvoerder Warlop van AXA België bekend dat de maatschappij overweegt om de premie van de autoverzekering positief te correleren met de resultaten van de app.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.