CEO Heller (Argenta) verduidelijkt digitale strategie

John-Heller

CEO John Heller (Argenta)

Argenta maakte vandaag zijn resultaten bekend. Die ogen bijzonder fraai. De cijfers vindt u in de reguliere media. Wij komen later vandaag met een analyse.

In de marge van de bekendmaking gaf CEO John Heller inzicht in de digitale strategie van het bankverzekeringsbedrijf. Het standpunt van Argenta is, samen met de positie van Crelan, cruciaal voor de verder ontwikkeling van de financiële industrie op dat vlak. Met de creatie van de mobile wallet Sixdots greep BNP Paribas Fortis vorig jaar de markt bij de keel. Toen ook KBC, ING en Belfius, samen met hun dochterbedrijven Record, Bpost Bank, CBC, Fintro en Hello Bank! zich aansloten bij Sixdots was het uitkijken naar de positie van Argenta en Crelan. Als ook zij zich op het platform inpluggen is Sixdots de norm voor bijna de volledige Belgische betaalindustrie. Dat uniforme systeem heeft zeer veel voordelen inzake kosten en efficiëntie.

Drie pijlers

De digitale strategie van John Heller bouwt op drie pijlers. Hij bevestigt dat de leiding van de bank praat met de ontwikkelaars van Sixdots. De bank ontwikkelt dus geen eigen strategie voor mobile wallets

Argenta gaat als partner van Bancontact uiteraard ook mee met de lancering van de betaalapp van Bancontact/Mister Cash. Die app laat onder meer toe om peer to peer en kleinere aankopen te doen met de smartphone. Voorlopig is de app van Bancontact nog gebaseerd op QR code herkenning. CEO Kris Deryck gaf echter eerder al aan dat die technologie kan aangepast worden zonder dat daarvoor in de verwerkingsmodule zelf moet worden ingegrepen. De lancering van de app wordt verwacht in mei 2014.

CEO Heller bevestigt tenslotte dat Argenta een aantal eigen apps zal ontwikkelen. In het bankbedrijf wordt dat een app rond betalen en sparen. Mogelijk komen daar nog bijkomende transacties bij. In het verzekeringsbedrijf staat een app voor aangifte van schade op de projectlijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.