Jim Mc Kelvey als business angel

Jim Mc Kelvey Square

Jim Mc Kelvey | Founder SQUARE

Stichter van Square Jim Mc Kelvey profileert zich meer en meer als een business angel voor de ontwikkeling van zijn geboortestad St. Louis als technologiestad. De initiatieven die hij neemt zijn een inspiratiebron voor andere regio’s in de VS maar ze kunnen ook bij ons inspirerend werken.

Zijn vier belangrijkste initiatieven:

Arch Grants: een competitie waarmee jonge bedrijfjes die in St. Louis gevestigd zijn of er zich willen vestigen 50.000 $ kunnen winnen. Winnaars krijgen niet enkel geld, ze krijgen ook begeleiding van professionals. Arch Grants deelde al 1.000.000 $ uit.

Klik hier voor de website van Arch Grants

 

SixThirty: een platform dat technologiestarters in de financiële sector begeleidt. Ieder jaar krijgen acht starters een budget van 100.000 $ en ze worden professioneel begeleid.

Lees hier ons artikel over Six Thirty

 

Cultivation Capital: een risicokapitaalverstrekker voor start-ups in technologie of wetenschap.

Klik hier voor de website van Cultivation Capital

 

Launch Code: een bemiddelingsbureau dat de link legt tussen bedrijfjes op zoek naar talent en de wizz kids op zoek naar een challenge. Launch Code heeft sinds september 50 vacatures helpen invullen. Het platform geeft ook opleidingen in samenwerking met edX, een bedrijf dat online computertrainingen organiseert.

Klik hier voor de website van Launch Code.

 

Mc Kelvey heeft een duidelijke filosofie over zijn aanpak. Hij benadrukt dat het succes van iedere succesvolle start-up de inspiratiebron is voor anderen. In een gesprek hierover noemde hij LockerDome en Immunophotonics als voorbeelden. De business angel is een adept van het concept smart cities. Een stad moet volgens Mc Kelvey twee belangrijke functies invullen. Bedrijven moeten er de middelen kunnen vinden om door te groeien en de mensen die er werken moeten er op een aangename manier kunnen leven.

 

The Future of Mobile Payments

Op 8 mei spreekt Jim Kelvey tijdens The Future of Mobile Payments. De titel van zijn presentatie is Inside Square. Mc Kelvey zal tijdens zijn speech ook ingaan op het bredere kader en de manier waarop hij ondernemerschap wil stimuleren.

Klik hier voor alle informatie.

*inschrijvingen kunnen vervroegd afgesloten worden

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.