Ronde van Vlaanderen is money time voor Baloise Insurance

2014_teamTVLB_850px2Zondag wordt de Ronde van Vlaanderen gereden. Zelfs mensen die niks van wielrennen kennen worden door de media meegezogen naar die wedstrijd. Voor de sponsors is het dus money time. Er zijn ook een paar merken uit de financiële wereld vertegenwoordigd.

KBC is een van de hoofdsponsors van organisator Flanders Classics. De bankverzekeraar is niet in het peloton zelf aanwezig maar in de omkaderende infrastructuur kan je maar moeilijk om KBC heen. De ploegen van verzekeringscombinatie AG2R-La Mondiale , bankencombinatie Tinkoff-Saxo en kredietmaatschappij Cofidis zijn geselecteerd. Maar ook de jonge bende van Topsport Vlaanderen-Baloise rijdt mee. In de Coreliokranten maakt marketingdirecteur Bart Walraet van Baloise Insurance een opvallend statement. ‘Naamsbekendheid is belangrijk’, zegt hij. ‘Maar de wijze waarop die publiciteit tot stand komt telt. Wij staan voor jonge Vlaamse renners. Als zij zich mengen in een vroege vlucht, tonen ze lef. Positiever kan je imago als verzekeraar niet zijn.’

Sporteconoom Wim Mathues maakt daar een belangrijke kanttekening bij. ‘Een minuut in beeld op Canvas staat voor 30.000 tot 40.000 euro zegt hij.’ Als u zich mocht afvragen waarom bepaalde renners zich de pleuris rijden nog voordat de finale van de koers begint, dan kan u het daar gaan zoeken.

Klik hier voor de website van Topsport Vlaanderen – La Baloise

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.