VDK Bank profiteert optimaal van sponsoring

Steegmans VDKZondag staat de Ronde van Vlaanderen op het programma. De week daarna is er Parijs-Roubaix. Wedstrijden die geassocieerd worden met heroïek. Het woord Flandrien is uitgevonden voor die koersen. Alleen echte venten bollen er als overwinnaar over de streep.

Voor de sponsors vertaalt zich dat in onmiddellijk rendement van hun investering. Tenminste als hun poulains er in slagen om zich voldoende te profileren voor de TV-camera’s. We citeerden eerder al sportmarketingspecialist Wim Mathues. Die schat de waarde van een minuut TV-coverage in de Ronde van Vlaanderen op 30.000 tot 40.000 euro.

Je hoeft als sponsor echter niet altijd met een ploeg in de koers aanwezig te zijn om veel return te pakken. VDK Bank is de hoofdsponsor van de Driedaagse De Panne Koksijde. Hun logo staat op de schouders van de leiderstrui. Gert Steegmans van Omega Pharma Quick-Step  was een tijdje leider in die wedstrijd maar verloor de rittenkoers in de slotrit aan zijn ploegmaat Van Keirsbulck. Ploegleider Lefèvre besliste daarna om Steegmans niet mee te pakken naar de Ronde van Vlaanderen. Dat bericht werd uiteraard breed uitgesmeerd in de pers. De kranten van Mediahuis plaatsten daar een foto bij van Steegmans in actie in zijn leiderstrui. Enkel het logo van VDK is daar prominent op aanwezig. CEO Leen Van den Neste zal tevreden zijn over zoveel onverwachte mediacoverage.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.