Vertrouwen smartphonegebruikers in banken evolueert positief

trustFinTijdens een webinar van eMarketer over het mediagebruik in het VK bleek dat de tijd die mensen doorbrengen voor het TV scherm en online voor de computer stabiliseert maar het tijdsverbruik voor mobiele toestellen stijgt met 1,5 uur per dag sinds 2010. In 2014 zal 54% van de bevolking in het VK een smartphone hebben. In 2018 zal dat gestegen zijn tot 68%.

54% van de millenials en 46% van hun ouders beschouwen hun smartphone zelfs als levensnoodzakelijk. 66% van de volwassenen in het VK gebruikt de smartphone terwijl ze naar TV kijken, 58% doet dat in bed.

De vraag wat al die mensen doen met hun smartphone is natuurlijk cruciaal. Het antwoord op die vraag heeft veel met vertrouwen te maken. Uit een Europese studie (Spanje, Polen, Frankrijk, UK) die Loudhouse Research (februari 2014) uitvoerde voor Orange blijkt dat het vertrouwen van smartphone gebruikers in sociale netwerken afneemt. 46% zegt minder vertrouwen te hebben terwijl bij 12% het vertrouwen toeneemt. Dat is een bizarre conclusie.

Het beeld van het vertrouwen in financiële instellingen is minder uitgesproken maar het evolueert alleszins positief. Bij 21%  van de smartphonegebruikers neemt het vertrouwen toe, bij 31% neemt het af.

 

TIP: Verneem alles over mobiel bankieren en de mogelijkheden voor retail en openbaar vervoer tijdens The Future of Mobile Payments | 8 en 9 mei 2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.