Google mag Glass niet deponeren als merknaam

Google probeert al maandenlang om het woord Glass te registeren als merknaam voor de slimme bril. Ze schrijven het woord met een futuristische font en die schrijfwijze maakt deel uit van het merk. Maar de US Patent and Trademark Office gaat voorlopig niet in op de vraag van de internetgigant. De belangrijkste reden voor de weigering is het gebrek aan onderscheidend vermogen van het woord.

De advocaten van Google hebben verzet aangetekend tegen de weigering. Dat deden ze met een verzoekschrift van 1928 pagina’s. 1900 daarvan zijn kopies van artikels over Google Glass.

Ondertussen zijn ook de eerste betwistingen met concurrenten van Google aan de gang. Ondermeer Border Stylo LLC verzet zich tegen het woord Glass als merknaam. Zij hebben een browser die Write on Glass heet en ze vinden dat er verwarring kan ontstaan.

Google heeft uiteraard wel Google Glass als merk geregistreerd. Marketeers zijn het er over eens dat het enkele woord Glass veel voordelen zou hebben in commerciële campagnes. Niks belet overigens dat Google het woord met de speciale schrijfwijze blijft gebruiken in zijn marketing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.