Pinterest belangrijker dan Twitter maar verzekeringssector blijft afwezig

Volgens het gespecialiseerde onderzoeksbureau Pew Research heeft 71% van de +18 online community een Facebookprofiel. In 2012 was dat nog 67%. Facebook is een medium dat over alle generaties en sociologische groepen verspreid is. Veel mensen combineren echter een aantal sociale media en die bijkomende kanalen hebben vaak een specifieke doelgroep.

social-media-sites-2012-2013

Opvallend is de sterke groei van op beelden gebaseerde media zoals Pinterest en Instagram. Pinterest stijgt van 15% naar 21% en wordt daarmee belangrijker dan Twitter. Uit een ander onderzoek van Econsultancy (2013) blijkt dat 28,1% van de bezoekers van Pinterest een inkomen hebben van meer dan 100.000$. Het wordt daarmee ook een belangrijke doelgroep voor financiële instellingen. Wij hebben een korte zoektocht gedaan van Pinterest-profielen bij de top 10 van de Belgische verzekeringsmaatschappijen. Enkel Belfius blijkt een relatief actief profiel te hebben. Belfius heeft zeven pinborden waar het 199 pins op heeft geplaatst. De maatschappij heeft 66 volgers.

PinterestBelfius

Zelfs als we het internationale niveau bekijken wordt Pinterest stiefmoederlijk behandeld. Allianz heeft een profiel dat de basis in zich heeft om actief gebruikt te worden. De maatschappij post echter weinig pins. Baloise gebruikt Pinterest als wervingskanaal en dat is een mooi voorbeeld van hoe het medium op een rendabele manier kan bijdragen aan de communicatiemix.

Er zijn nochtans voorbeelden in de financiële sector die Pinterest wel actief inzetten. BNP Paribas bijvoorbeeld, heeft 32 borden met 1677 pins en 994 volgers. De bank plaatste Pinterest ook op haar social media wall waardoor het de interactie tussen de verschillende media ondersteunt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.