Impact van Heartbleed kan enorm zijn – banken niet geraakt

Technologiesite Mashable heeft een aantal grote maatschappijen met een belangrijke interactie op het internet bevraagd naar hun kwestbaarheid voor Heartbleed. De resultaten zijn verrassend. Ondermeer Tumblr, Google en haar emailprogramma Gmail, Dropbox, Soundcloud en Wunderlist kunnen geaffecteerd zijn.

U leest de antwoorden hier

Een aantal grote banken zeggen niet geaffecteerd te zijn. Bij ons bevestigt BNP Paribas Fortis dat zij niet geraakt zijn door Heartbleed.

De officiële commentaar van de bank:

In de media is recent informatie verschenen over mogelijke problemen met internetveiligheid en meer specifiek met servers die gebruik maken van “open SSL” ( = website beginnend met https://. )
Dit zou kunnen betekenen dat informatie die in normale omstandigheden beschermd is via de SSL beveiliging, toch zou kunnen worden gestolen. De bank heeft onmiddellijk een analyse gemaakt van haar informatica-systemen en daaruit blijkt dat onze systemen beveiligd zijn  voor deze specifieke problematiek.
PC banking & andere remote banking kanalen zijn  hiervoor niet betrokken omdat deze op erg robuuste manier ontworpen zijn waardoor ze intrinsiek niet kwetsbaar zijn voor dit veiligheidsrisico.’
Tijdens The Future of Mobile Payments | Leuven | 8 en 9 mei 2014 | zullen wij een extra spreker aan het woord laten over de gevolgen van Heartbleed. Wij maken snel bekend wie dat wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.