AXA gaat samenwerken met Facebook

AXA kondigde vrijdag aan dat het gaat samenwerken met Facebook. De Franse verzekeringsreus had al eerder gemeld dat het de leidende digitale verzekeraar wil worden. De groep startte in San Francisco AXA Lab op om die ontwikkeling te sturen.

Volgens de persmededeling gaat Facebook de verzekeringsmaatschappij helpen om haar aanwezigheid op het netwerk te versterken. Facebook gaat de teams van AXA ook trainen. Het is opvallend dat de nadruk vooral op mobiel ligt.

AXA is overigens niet de eerste verzekeraar die met Facebook gaat samenwerken. Eerder kondigde de Nederlandse start-up Kroodle aan dat het de Facebook-interface gebruikt als opstapje naar haar verzekeringsapplicaties. Kroodle maakt echter niet alleen gebruik van het Facebook-platform. De dochter van Aegon heeft haar ganse communicatie aangepast aan een doelgroep die naar eigen zeggen jong van geest is. Kroodle gebruikt typetjes op haar site, communiceert enkel via email en hanteert een taal die atypisch is voor verzekeraars. Met een reispolis, een gadgetverzekering, een scooterpolis en een studentenverzekering richt de maatschappij haar polisaanbod ook duidelijk naar de jongerendoelgroep.

Een samenwerking tussen een verzekeraar en Facebook kan voor de maatschappij enorme voordelen hebben. Facebook maakt een gedetailleerde analyse van het gedrag van haar gebruikers via datamining. Verzekeraars hebben op dat vlak nog zeer veel te leren.

Klik hier voor het persbericht van AXA

Klik hier voor de website van Kroodle

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.