Facebook ontwikkelt elektronische portefeuille

De Financial Times schrijft dat Facebook in Dublin binnen een paar weken een licentie zal hebben als zogenaamde ‘e-money maatschappij’.  De netwerksite wil een digitale portefeuille optuigen waar geld kan aangehouden worden en betalingen en overschrijvingen kunnen gebeuren. In de VS heeft Facebook al een beperkte licentie voor financiële transacties. Die dienen vooral om betalingen bij games mogelijk te maken. Vorig jaar versluisde Facebook 2,1 miljard dollar voor dergelijke aankopen. De netwerksite neemt een commissie tot 30% op die transacties

Maar Facebook lonkt duidelijk veel verder. Ze hebben ook gesprekken aangeknoopt met Transfer Wise, Moni Technologies en Azimo. Dat zijn betaaldiensten voor smartphones. Facebook groeit bijzonder snel in landen zoals India waar ze meer dan 100 miljoen gebruikers hebben. Smartphones zijn daar cruciaal als betaalmedium.

Eerder bevestigde ook Google al dat het zijn financiële diensten sterker op de kaart wil zetten. Als grote jongens als Google en Facebook zich gaan mengen in een cruciale niche zoals betalen is dat slecht nieuws voor de banken. De veronderstelling dat consumenten de dienst niet zullen omarmen  omwille van het lakse privacybeleid van Facebook kan maar nauwelijks ernstig genomen worden. Mensen gooien nu ook al hun ganse privéleven open en bloot op de site. Enkel issues met de veiligheid kunnen Facebook afremmen om hun betaaldienst snel uit te rollen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.