Mobiele uitgaven verdubbelen, contactloos betalen eindelijk een feit

Thuiswinkel.org maakt bekend dat de uitgaven via smartphone en tablet in de laatste zes maanden van 2013 in Nederland verdubbeld zijn tegenover dezelfde periode in 2012. Uitgaven via een mobieltje bedroegen 735 miljoen euro, dat is 13% van de totale e-commerce in Nederland. Het aantal kopers via mobiel steeg naar 2,7 miljoen die in totaal 14 miljoen bestellingen plaatsten. Gemiddeld was een bestelling 52 euro waard.

Thuiswinkel.org zegt dat mobiel shoppen zich nog niet vertaalt in mobiel betalen. Bij Financelab denken we dat dit snel kan keren. Vanaf deze week wordt contactloos betalen in Nederland realiteit. Klanten van ING en ABN Amro kunnen kleine bedragen tot 25 euro afrekenen door hun betaalpas even voor een scanner te houden. Pincodes zijn voor dergelijke transacties niet meer nodig. In stations, bij H&M en in de Efteling is contactloos betalen inmiddels mogelijk. Kleine bedragen worden vaak nog afgerekend met cash omdat het sneller gaat. Pinnen duurt gemiddeld 17 seconden maar contactloos betalen vermindert dat naar 12 seconden.

Rabobank neemt in deze evolutie een opvallend standpunt in. Zij zijn niet van plan om pinpasjes om te schakelen naar contactloos betalen. Rabo wil de technologie gaan toepassen op klanten met een betaalchip in hun smartphone.

 

Verneem alles over mobiel betalen tijdens FUTURE OF MOBILE PAYMENTS | 08.05.2014 en 09.05.2014 

Klik hier voor meer info 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.