Trainer Atlético Madrid gebruikt Google Glass

We hebben de laatste dagen heel wat aandacht besteed aan Google Glass. De slimme bril zal snel verkrijgbaar zijn voor het publiek. De impact ervan is voorlopig niet duidelijk maar in het voetbal duikt Google Glass al op.

Hulptrainer Mono Burgos van competitieleider Atletico Madrid droeg afgelopen weekend een Google Glass tijdens de uitwedstrijd tegen Getafe. Atletico, de club van keeper van de Rode Duivels Thibaut Courtois, won de match met 0-2.

Burgos kreeg via Glass voortdurend statistische gegevens over het verloop van de wedstrijd aangereikt. Die waren opgedeeld in vier blokken: general statistics, game building, defence en shots. De statistieken van de vorige wedstrijden waren ook opgeladen in Glass zodat Burgos die offline kon opvragen en vergelijken. De technologie werd ontwikkeld door de Universidad Católica San Antonio de Murcia (UCAM), Mediapro and La Liga.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.