Oscar, ziektekostenverzekering via online of mobiel

Terwijl de banksector zich snel transformeert in functie van de voorthollende digitalisering van de samenleving, blijft de verzekeringssector opvallend apathisch toekijken. De verzekeraars maken zich nochtans best zorgen. Vooral in de VS bulkt het van de nieuwe initiatieven die de markt op een totaal andere manier benaderen.

Ziektekostenverzekeraar Oscar is bijvoorbeeld een heel opvallende start-up. De idee voor de verzekeraar was een direct gevolg van de realisatie van Obamacare. Daardoor kregen plots miljoenen Amerikanen toegang tot de ziekteverzekering. De digitalisering en het succes van mobiel bood echter kansen om de manier waarop die dienstverlening kan georganiseerd worden,  volledig te herdenken.

Oscar is gericht op interactie via online en mobiel.  Gebruikers van het netwerk kunnen online of telefonisch een dokter raadplegen met vragen over een aantal kwalen voor de eerstelijnszorg  zoals griep, depressie, astma, rugpijn en acne. Als de klachten ernstiger zijn kunnen planleden gebruik maken van een erg goed uitgebouwde database van specialisten. Die is voorlopig echter vooral geconcentreerd in New-york.

Het project wordt gedragen door een reeks gereputeerde namen. Josh Kushner was een van de mensen die kapitaal verstrekte bij de start van Instagram, Kevin Nazemi is een oudgediende van Microsoft en Fredrik Nylander is een ex-directielid van Tumblr. Zij hebben een reeks vermogende investeerders en hedge funds overtuigd om het project Oscar mee structuur te geven.

Oscar speelt erg handig in op de doelgroep van jongere mensen die zeer technologiegericht denken en leven. Zij hebben vaak geen ziekteverzekering en vinden bij Oscar een manier om die leemte innovatief in te vullen en ze te koppelen aan de financiële marge die Obamacare creëert.

 

Klik hier voor de website van Oscar

 

 

TIP: Tijdens Future of Life Insurance op 12 en 13 juni 2014 geven Swiss Re en Atos Consulting een heldere inkijk over de mogelijkheden voor de verzekeringssector van mobiel, cloud, sociale media en big data.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.