Open een gratis bankrekening en verdien geld

Opmerkelijk fenomeen in de wereld van de mobiele banken. Klanten kunnen geld verdienen door het openen van een gratis rekening maar ook door die rekening actief te gaan gebruiken. Bij Hello bank! krijg je 25 euro, enkel voor het openen van een rekening. Je kan er nog eens 25 euro bovenop krijgen als je minstens 25 transacties uitvoert tijdens de eerste zes maanden na de opening van de rekening. De voorwaarde is wel dat je over een tablet of smartphone iOS 5+ of Android 2.3 beschikt. Dat is een duidelijke stellingname. De bank richt zich dus strikt op gebruikers van mobiele applicaties.

Bij Keytrade bank verlengen ze het principe van de peterschapsrekening nog tot einde juni. Klanten van Keytrade kunnen nieuwe klanten aanbrengen. Die krijgen een gratis betaal- en een spaarrekening en daar staat meteen 30 euro op. De peter die de klant aanbrengt krijgt ook 30 euro. Bij Keytrade krijgen klanten daarna 5 cent per transactie die ze uitvoeren.

Het is duidelijk dat de trend van mobiele banken niet alleen impact heeft op de manier van communiceren. Principes die al tientallen jaren vastgebunkerd zaten zoals onder meer de tarificaties, krijgen een nieuwe benadering. De klassieke banksector komt dus niet alleen onder druk vanuit de grote big data gedreven bedrijven. Ook vanuit de eigen sector is er een beweging om zichzelf heruit te vinden.

Tip: in september organiseren wij Mobile Banking Summit. Voor meer informatie of partnerships, bel +32 493 688 997

Een gedachte over “Open een gratis bankrekening en verdien geld

  1. Joeri Verschaeve commented : ook Crelan betaalt hun klanten als ze online hun betalingen uitvoeren (en Fidelio-aandeelhouder) zijn : 5 eurocent per overschrijving met een maximum van 10,00 EUR/jaar”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.