Paypal test betalingen via Samsung smartwatch

Paypal maakt de manier waarop we betalen nog een stukje makkelijker. Op haar eigen Starbucks campus in San José test het transactieplatform momenteel een systeem uit waarbij klanten betalen op basis van een smartwatch gekoppeld aan gezichtsherkenning. Paypal gebruikt voor die test een Samsung Galaxy Gear 2 smartwatch.

Als de klanten een zaak binnenlopen waar Paypal beacons geïnstalleerd zijn krijgt de uitbater een push-notificatie. De naam en de foto van de klant verschijnen op een schermpje van het betaalsysteem. Als de klant een aankoop wil doen gebeurt de betaling door de bevestiging van een bericht dat hij krijgt op zijn smartwatch. Je moet dus niet langer een bankkaart of een smarthone bovenhalen om een transactie uit te voeren. Zelfs inloggen is niet langer meer nodig.

Paypal experimenteert ook al langer met vingerafdrukherkenning. In dit filmpje ziet u een aantal baanbrekende voorbeelden

TIP: The Future of Mobile Payments | 8 en 9 mei | Leuven. Schrijf snel in om mee te zijn met de evolutie van het betaalverkeer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.