Mobiele website autoverzekeraar Progressive is case voor Google

flo-bundleGoogle publiceert een interessante white paper met tips over mobiele websites. In het document staan een aantal cases en daar is ook een verzekeringsmaatschappij bij. Progressive, een Amerikaanse verzekeraar, specialiseert zich vooral in verzekeringen voor voertuigen. De maatschappij probeert op haar site om de weg naar een tariefvoorstel en het afsluiten van de polis zo kort mogelijk te maken. Een polis afsluiten duurt 6 minuten en Progressive verantwoordt dat met het statement dat het de tijd van de klanten wil sparen. De site van Progressive is uiteraard responsive en dus bereikbaar van op het toestel dat de klant wenst te gebruiken.

Op de website heeft Progressive een strategie uitgetekend om snelle tarificatie, onderschrijving en betaling in een vlotte beweging online af te werken.

De zin ‘Log in to your policy anytime, from any device, to make a payment, view your insurance ID card and more’ drukt dat perfect uit.

Progressive is niet alleen bijzonder efficiënt georganiseerd om polissen af te sluiten, ook het schadebeheer ziet er erg geïntegreerd uit. Schade melden kan onmiddellijk van op de plaats waar een incident plaats vond via de app van Progressive

De maatschappij beschikt over een breed eigen netwerk van reparateurs en houdt daarmee controle op de kosten voor herstellingen. Klanten van Progressive kunnen hun voertuig ook gewoon droppen in een service center van de maatschappij. Ze kunnen een vervangwagen gebruiken terwijl de maatschappij de reparatie organiseert.

Progressive koppelt een maximale online bereikbaarheid aan de tussenkomst van vertegenwoordigers van de maatschappij als een klant daar nood aan heeft. Dat team gebruikt de zogenaamde Immediate Response Vehicles, opvallende suv’s waarop het logo van de maatschappij goed zichtbaar is.

De verzekeraar heeft ook een ploeg specialisten voor het uitrollen van een noodplan bij natuurgeweld. In de VS hebben meerdere maatschappijen dergelijke teams. Die worden zelfs preventief ingezet in regio’s waar men natuurgeweld verwacht.

Niet alleen de organisatie van Progressive is erg mean & lean. De verzekeraar heeft ook een opvallende marketingaanpak. Ze gebruiken al jaren een zogenaamd typetje. Flo, the Progressive girl, is een hilarisch persoontje dat in allerlei grappige situaties terecht komt. Dat speelt de maatschappij bijna permanent uit in reclamefilmpjes die ook op Youtube druk geklikt worden.

Klik hier voor het Youtube kanaal van Progressive

Klik hier voor de white paper van Google

Klik hier voor de site van Progressive

 

Een gedachte over “Mobiele website autoverzekeraar Progressive is case voor Google

 1. Beste Mr Neesen

  Link

  Klik hier voor de white paper van Google
  Werkt niet (meer).
  Kan u me de juiste link of het doc bezorhen?
  Dank & groeten
  Stan Nimmegeers
  Belfius

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.