AON wil pensioenen onderbrengen in België

In 2007 opende  België de mogelijkheid om een Organisme voor Financiering van Pensioenen (OFP) op te richten. Met zo’n OFP kunnen multinationals hun pensioenplannen die verspreid zijn over verschillende landen samenbrengen in een pan-Europees pensioenfonds. Dat heeft uiteraard schaalvoordelen en de beheersstructuur kan fel vereenvoudigd worden.

De Belgische regering voerde destijds actief campagne om deze pensioenvehikels breed te promoten maar het werd niet meteen een klaterend succes. Toch sloeg het idee hier en daar aan. Een aantal multinationals kregen onder meer door de lage rente wat extra druk om hun pensioenbeloftes te financieren. In België is de regelgeving minder strikt en de zogenaamde rekenrente om de toekomstige verplichtingen in te schatten laat meer ruimte. Dat zette eerder al Johnson&Johnson en Euroclear aan om hun pensioenen in België onder te brengen. Andere opvallende namen die een OFP-structuur hebben zijn Alcon, BP, Chevron en Pfizer. Nu kondigt ook risicomanager AON aan dat ze die stap overwegen. AON brengt vanaf 2015 zijn toekomstig te financieren pensioenen onder in een verzekeringsconstructie maar de reserves in het huidige pensioenfonds zouden overgebracht worden naar een OFP in België. Het gaat om ongeveer 575 miljoen euro. De beslissing over het transfert van de pensioenreserves naar België wordt voor medio 2014 genomen. (bron FD)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.