Nieuw logo Paypal moet in-store betalingen ondersteunen

Paypal new logoPaypal gaat zijn logo aanpassen. Het wordt een dubbele P maar de letters zijn veel gestilleerder dan vroeger. De bedoeling van het betaalplatform is om het logo veel strakker te laten overkomen op mobiele toestellen. De betaalspecialist gaat voor het eerst ook een wereldwijde marketingcampagne voeren.

PayPal wil zich gaan toeleggen op de mobiele markt en de mogelijkheid voor consumenten om ook fysieke goederen te betalen via hun smartphone. Op dit moment is dat een probleem voor het platform. PayPal heeft momenteel 143 miljoen gebruikers maar die zijn vooral actief via het internet. Als Paypal er in slaagt om die enorme klantenkring ook te stimuleren om hun in-store aankopen via het platform te betalen geeft dat een sterke boost aan de omzet.

Wereldwijd zou nu slechts tussen 3 en 7 procent van consumenten in-store mobiele betalingen uitvoeren, maar 27 procent zegt het wel te willen gebruiken. Volgens onderzoek zal de markt van mobiele betalingen in de Verenigde Staten tegen 2017 een waarde hebben van 90 miljard dollar (65 miljard euro). Wereldwijd zou het zelfs gaan om 721 miljard dollar (520 miljard euro).

Tip: The Future of Mobile Payments | Leuven | 08.05.2014 – 09.05.2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.