Wal mart gaat autoverzekeringen verkopen

Wal mart auto insuranceAutoverzekeringen worden het jachtterrein van big data gedreven bedrijven. Retailgigant Wal-Mart kondigt aan dat het autoverzekeringen gaat aanbieden via zijn website. Ze werken daarvoor samen met de vergelijkingssite Autoinsurance.com.

Klanten kunnen een aanvraag  doen om een nieuwe polis te onderschrijven of ze kunnen hun bestaande polisgegevens inbrengen en vergelijken met een aantal scherp geprijsde concurrenten. Een van de verzekeringsmaatschappijen die mee op het platform staan is Progressive. We schreven eerder al dat die verzekeraar een bijzonder efficiënte online strategie hanteert waarbij zowel het commerciële luik als de schade-afhandeling sterk geïntegreerd verloopt.

Het model dat Wal-Mart ontplooit onderbouwt het denkspoor waarbij de promotie en distributie van bepaalde polissen op termijn gebeurt door partners die een sterke digitale impact hebben. In dat model kunnen bepaalde verzekeraars zich terugplooien tot white label aanbieders. Dat is een van de pistes in de studie Insurance 2020 van PWC in Nederland. Zij gaan er van uit dat er twee belangrijke modellen overblijven voor verzekeringsmaatschappijen. Ofwel blijven ze inzetten op hun eigen sterke merk en dat impliceert een totaalaanbod in verzekeringen met een professionele distributie als uitvalsbasis. Ofwel plooien ze zich terug achter een aantal big data gedreven spelers en worden ze een soort van productiehuis voor white label polissen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.