Coin demonstreert moederbetaalkaart, Qualcomm Toq gebruikt voice to text

Coin, alle betaal- en loyaltykaarten op een moederkaart

Coin is een concept om alle betaal-, loyalty- en kredietkaarten te groeperen op een moederkaart die gecombineerd is met een app. Eenmaal je zo’n Coin hebt kan je andere kaarten opladen door een foto te nemen met je smartphone en de kaart te swipen. Daarna gebruik je de moederkaart zoals je dat met de andere kaarten zou doen. Het voordeel is dus dat je de ganse verzameling plastic samenbrengt in een exemplaar. Voorlopig is het aantal kaarten dat je kan opladen beperkt tot acht. De levensduur van de moederkaart bedraagt  ongeveer 2 jaar. Daarna moet de kaart vervangen worden.

In november schreven wij al dat Coin een leuk hebbedingetje is dat tijdelijk inderdaad een succes kan worden. De bedenkers van Coin gaan ervan uit dat de switch naar betalen met de smartphone nog wel even zal duren. Ondertussen zorgt Coin er inderdaad voor dat de portefeuille van de shoppende klant niet langer lijkt op een collectie plastic kaarten. CEO van Coin Kanisk Parashar gaf een interview aan Techcrunch waarin hij voor de eerste keer een demonstratie geeft met een Coin. Hij lijkt tijdens die demo de stelling te bevestigen dat Coin vooral inspeelt op het langer aanslepen van de doorbraak van mobiel betalen via de smartphone. Indien het nut van Coin op termijn zou afnemen lijkt dat overigens helemaal geen probleem. Gebruikers hebben immers alle kaartinformatie opgeladen in de app van Coin waardoor een snelle switch naar de smartphone perfect mogelijk zal zijn.

Klik hier voor de demo van Coin

 

Smartwatch van Qualcomm gebruikt ‘voice-to-text’ technologie

Qualcomm gebruikt de Nuance ‘voice-to-text’ technologie op de Toq smartwatch. Gebruikers kunnen een boodschap inspreken op de Toq. De smartwatch vertaalt de boodschap naar een tekstbericht dat je vervolgens met een simpel commando kan versturen.

Nuance wordt door veel sectorwatchers gezien als de marktleider voor spraakherkenning en de omzetting ervan naar tekstberichten. De technologie is ook aanwezig op Galaxy Gear.

Qualcomm zet Toq Talk echter niet commercieel in de markt. Ze gebruiken het als demonstratieplatform voor institutionele partners. Toq Talk moet aantonen welke enorme mogelijkheden er zijn in de markt van wearables. Het is verstandig van Qualcomm om pas naar de markt te gaan als er een toepassing op tafel ligt waarvan het nut, de efficiëntie en de practische toepasbaarheid scherp staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.