Ageas allicht op overnamepad

Tijdens de persconferentie naar aanleiding van de kwartaalresultaten van Ageas werd duidelijk dat de verzekeringsholding verder kapitaal blijft opstromen vanuit zijn dochterbedrijven. In het eerste trimester is die opstroming in principe niet zichtbaar maar CFO Christophe Boizard gaf aan dat hij kapitaal zal weg draineren bij de Portugese dochter Millenium BCP.

Millenium BCP is momenteel overgekapitaliseerd omdat de verkoop van gegarandeerde producten in leven werd afgeremd. Dat excedent keert terug naar de moederholding die ondertussen aardig in het vet begint te zitten op het vlak van beschikbare cash. CEO De Smet was erg impliciet over de bedoelingen daarvan. Ageas heeft geen externe schuldhouders meer en dus kan de holding het geld gebruiken voor een overname of voor een operatie in het voordeel van de aandeelhouders. Die profiteren momenteel al van een nieuwe inkoopoperatie van eigen aandelen. Het is dus erg waarschijnlijk dat Ageas op een overnamedossier werkt. Om zijn strategische doelstellingen te halen in 2015 zal Bart De Smet ook aardig uit de kast moeten komen. Het aandeel van niet levensverzekeringen moet stijgen naar 40% maar momenteel is dat amper 33%. Puur via organische groei is dat objectief niet meer haalbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.