Britse stormschade voor Ageas

Ageas maakte vanmorgen zijn Q1 resultaten bekend en daarbij valt vooral de impact van de Britse stormen op. CEO Bart De Smet zei al dat het eerste kwartaal van het kalenderjaar altijd gekleurd wordt door klimatologische omstandigheden maar de schade op het eiland is alleszins hoger dan verwacht.

De Britse stormwinter jaagt de combined ratio van de groep van 98,3% in Q1 vorig jaar naar 102,6% in 2014. De doelstelling van Ageas is een CR van 97%.

In België doet AG Insurance het verder zeer goed. De winst stijgt van 64 miljoen euro naar 75 miljoen euro. De cijfers leven van de Belgische dochter zijn echter opvallend. Globaal stijgt de productie leven lichtjes met 1%. De taksmaatregelen van Di Rupo I blijven duidelijk wegen op de markt.

AG Insurance groeit echter wel sterk in tak 21 (+6%) terwijl de productie in tak 23 (-24%) achteruit boert. De Belgische consument kiest blijkbaar voor veiligheid en minder voor een potentieel hoger rendement. Op de tak 21 portefeuille boekt de maatschappij ook een hogere operationele marge, voornamelijk door betere resultaten in haar overlijdensstatistiek maar ook door gerealiseerde meerwaarden.

Minder goed is de terugval van de productie met 9% in collectief leven. AG Insurance kocht recent de portefeuille pensioencontracten van Fidea. Die acquisitie zit nog niet verwerkt in de resultaten omdat de Nationale Bank haar goedkeuring nog moet geven.

De details van de resultaten Q1 van Ageas vindt u hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.