Stijging combined ratio AG Insurance niet structureel

De bekendmaking van de kwartaalcijfers van Ageas geeft een goed idee over de evolutie bij het Belgische dochterbedrijf AG Insurance. Dat is belangrijk. Ageas groeit erg snel in Azië maar de bijdrage aan de winst van België blijft dominant.

De resultaten van AG Insurance ogen bijzonder fraai met een winst die oploopt van 64 miljoen euro in Q1 vorig jaar naar 75 miljoen in Q1 2014. Er waren twee aandachtspunten in de cijfers van de Belgische marktleider. In leven collectief daalde het incasso met 9%. Navraag leert dat de assets under management in Employee Benefits echter gestegen zijn met 5%. Ze bedragen nu meer dan 14 miljard euro. De premiedaling is louter te wijten aan schommelingen in de betaling van eenmalige koopsommen.

Overigens heeft de Nationale Bank ondertussen de overname van de portefeuille pensioenen van Fidea goedgekeurd. Die reserves zullen dus in Q2 zichtbaar worden maar het gaat om een relatief beperkte portefeuille.

De stijging in de combined ratio (CR) voor schadeverzekeringen van 99,7% naar 101,4% is te wijten aan een aantal zware schadegevallen in het segment arbeidsongevallenverzekeringen en de frequentie en de ernst van de schades in BA. In de kernsegmenten auto en woningverzekering maakt AG Insurance winst op haar pure verzekeringsactiviteiten. De CR bedraagt er respectievelijk 96,3% en 98,9%. De stijging is dus accidenteel en zeker niet structureel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.