Bitcoin-miljonairs starten tracker voor digitale betaalstandaard

Monetas is een digitaal financieel platform waar men veel verder denkt dan enkel aan de klassieke transacties zoals betalingen, loyalty, ticketing en couponning. CEO en drijvende kracht Johann Gevers ontwikkelt een ambitieus ecosysteem dat naast betalingen en de daarmee gelieerde extra’s ook toelaat om alle wettelijk vereiste formaliteiten te generen die nodig zijn om een handeltje te beginnen. Gevers wil met zijn platform de enorme groep van zogenaamde ‘unbanked’ niet alleen de kans geven om betalingen te doen zonder dat ze een bankrekening hebben, ze moeten ook hun eigen zaak kunnen starten zonder de klassieke administratieve poespas.

Het uitgangspunt van Gevers is dat de moderne technologie toelaat om een sterke decentralisatie te realiseren. Het Monetas-platform is gebouwd voor transacties op basis van cryptocurrencies. Die digitaal gegenereerde betaalstandaard is volgens Gevers veel meer dan enkel een instrument om betalingen te verrichten. Het is het protocol dat uiteindelijk zal toelaten om de decentralisatie maatschappelijk te realiseren.

Klik hier voor de website van Monetas

WinklevossJohann Gevers is een filosofisch gedreven innovatieve ondernemer. Ondertussen duiken echter de eerste Bitcoin-multimiljonairs op. De tweelingbroers Winklevoss bezitten ongeveer 1% van alle bitcoins in de wereld. Een stuk van hun fortuin komt van een dading die ze sloten met Facebookstichter Zuckerberg. De broers verweten hem dat hij het idee voor de sociale netwerksite bij hen had opgepikt. Uiteindelijk kregen ze een compensatie van 1,2 miljoen aandelen, het equivalent van ongeveer 70 miljoen dollar.

De Winklevoss-broers hebben hun bitcoin fortuin recent ondergebracht in een ETF-vehikel, Winklevoss Bitcoin Trust. De bedoeling is om de koers van bitcoins te gaan tracken. Het fonds zal 1 miljoen aandelen en de waarde van een aandeel is 1/5 van een bitcoin. De Amerikaanse toezichthouder SEC heeft al goedkeuring gegeven voor de commercialisering van het beleggingsfonds.

TIP: Tijdens Mobile Payments Summit 2014 besteden we ruim aandacht aan cryptocurrencies. Met experts zoals Bart Preneel (KULeuven) , Jean Wallemacq (Belgian Bitcoin Association), Filip Roose (Bitpay) en Thomas Spaas (Belgian Bitcoin Association).

Informatie en inschrijvingen: klik hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.