eBay adviseert klanten om paswoorden aan te passen

eBay vraagt haar gebruikers om hun paswoorden te veranderen. Iedereen krijgt vandaag nog een email met meer informatie. Als gebruikers van de webwinkel de wachtwoorden voor eBay ook op andere sites hebben aangemaakt wordt aangeraden om ook die te wijzigen. De webwinkel werd naar eigen zeggen het slachtoffer van een cyberaanval op een database met geëncrypteerde niet-financiële informatie. Volgens eBay ‘is er geen bewijs’ dat financiële informatie of gegevens over credit cards werd geraakt maar de webwinkel adviseert toch om de paswoorden te veranderen.

De cyberaanval vond einde februari en begin maart plaats. De hackers zouden namen van klanten, geëncrypteerde paswoorden, emailadressen en fysieke adressen telefoonnummers en geboortedata hebben gestolen.

eBay benadrukt dat er geen bewijs is dat de financiële data van dochterbedrijf Paypal getroffen zijn door de aanval. Paypal beschikt over een apart beveiligd netwerk en alle gegevens zijn geëncrypteerd.

TIP: Op 20.06.2014 spreekt PostDoctoral Researcher Cryptography & IT Security Stefaan Seys over de veiligheid van mobiel betalen tijdens Mobile Payments Summit 2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.