Steeds meer partnerships tussen technologiebedrijven en banken

Tijdens de Growht Conference van de website Bankdirector.com bleek dat 91% van de 120 topmensen uit de banksector die op de conferentie aanwezig waren zich zorgen maken over de niet-bancaire bedrijven die starten met financiële diensten. Bankdirector.com citeert ook CEO Jamie Dimon van JP Morgan Chase &Co. Die vertelde tijdens een presentatie in Ryad dat hij Google en Facebook als belangrijke concurrenten beschouwt. Hij stelde echter ook dat die internetgiganten nooit de ambitie zullen hebben om zelf een volledig gereglementeerde bank te worden.

In Spanje duikt ondertussen een ander business model op waarbij CaixaBank en Facebook gaan samenwerken. Gebruikers van Facebook kunnen hun saldo en hun overschrijvingen consulteren via hun Facebookprofiel of de pagina van de bank. Kleine stortingen tot maximaal 15 euro aan een sociaal project dat gerelateerd is met CaixaBank zijn ook mogelijk. Caixabank zou ook werken aan P2P transacties via Facebook.

AXA kondige een paar weken geleden aan dat het gaat samenwerken met Facebook. De bedoeling van dat partnership is eerder om knowhow op te doen over het gebruik van big data. In Nederland werkt verzekeringsmaatschappij Kroodle samen met Facebook. Zij gebruiken de sociale netwerksite vooral als ingangspoort. De sterk beveiligde omgeving van Facebook is daarbij een extra troef.

Ongeveer de helft van de aanwezigen op de conferentie van Bankdirector.com zegde open te staan voor een partnership met een technologiebdrijf.

growth14-ars

 

TIP: Mobile Banking Summit 2014 | Leuven | 20.06.2014 met een demo van Google Glass.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.