Projectfinanciering beheersing overstromingen verlaagt ook schade | Ageas | Bart De Smet

CEO Bart De Smet van Ageas werd vorige week geïnterviewd door CNBC. Tijdens dat interview poneerde hij en interessant idee. Volgens De Smet was de daling van de prijs voor verzekeringsdekkingen een anticipatie op een verwachte daling van de schadelasten. Die daling lijkt er echter niet te komen, ook al door de overstromingen in het voorjaar. Dat zou op termijn opnieuw kunnen leiden tot een stijging van de tarieven.

In het kader van het debat over de overstromingen werd De Smet geconfronteerd met de vraag of de overheid te weinig in infrastructuur had geïnvesteerd om de gevolgen ervan te voorkomen. De CEO van Ageas pareerde dat handig met de suggestie dat verzekeraars en de overheid kunnen samenwerken op dat vlak. Verzekeringsmaatschappijen zijn op zoek zijn naar de financiering van langetermijninfrastuctuurprojecten. Dat kan een alternatief zijn om de zeer lage langetermijnrente te compenseren. Projecten in het kader van het voorkomen van overstromingen hebben het bijkomende voordeel dat ze de schadelasten voor de verzekeraars gunstig beïnvloeden.

In België investeert Ageas via zijn dochter AG Real Estate al sterk in infrastructuur, onder meer via het project ‘Scholen van Morgen’.

Klik hier voor de website van het project

Ageas  zoekt ook internationaal naar geschikte infrastructuurprojecten. Het wordt daarbij geholpen door de Franse bankenreus Natixis.

Klik hier voor het interview met Bart De Smet

 

TIP: Het asset & liability management van verzekeringsmaatschappijen is een van de belangrijke thema’s van The Future of Life Insurance | Leuven | 12 en 13.06.2014. U kan nog inschrijven via de seminariepagina op de website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.