Carrier billing wordt belangrijke trend voor mobiel betalen

Het succes van mobiel betalen hangt nauw samen met de verspreiding van smartphones. Dat wordt duidelijk aangetoond door gegevens van Neomobile over de situatie in Italië. In 2013 hadden 64,1% van de gebruikers van mobiele telefoons in Italië een smartphone. Dat was een stijging van 23,5% tegenover 2012. In 2014 zullen 25,8 miljoen Italianen een smartphone hebben en die markt zal met 18,5% cumulatief blijven groeien tot 2017. Tegelijkertijd steeg het aantal apps en mobiele websites van retailers met 74,8%.

23% van de Italiaanse smartphone gebruikers bezocht al een mobiele site van een retailer terwijl 21% ook gebruik maakte van mobiel betalen.

Neomobile verbindt een interessante conclusie aan al die cijfers. Zij focussen specifiek op de gevolgen door de omzet van aanbieders van inhoudgedreven digitale producten. (aankoop van apps bijvoorbeeld) Die zou stijgen tot 29 miljard euro in 2017 maar de kunst is om die kleine bedragen te verrekenen en te innen. Dat zou kunnen door de zogenaamde carrier billing. De prijs van de digitale aankopen wordt dan toegevoegd aan de rekening van de provider van je smartphone. Neomobile denkt dat carrier billing een van de belangrijkste trends van de volgende jaren zal worden.

Klik hier voor meer details

TIP: De belangrijkste trends inzake mobiel betalen komen aan bod tijdens Mobile Payments Summit | Leuven | 20.06.2014

Klik hier om in te schrijven

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.