Overname door Ageas is knap staaltje van financiële knowhow

Een paar weken geleden liet CFO Christoph Boizard van Ageas zich ontvallen dat de Portugese joint-venture Millenium BCP Ageas, waar Ageas op dat moment 51% van de aandelen bezat, kapitaal zou opstromen naar haar aandeelhouders. Millenium BCP Ageas was overgekapitaliseerd omdat de verzekeraar haar productie in kapitaalgegarandeerde levensverzekeringen had afgebouwd.

De manier waarop Ageas die transactie zal organiseren is een intelligent staaltje van financiële knowhow. De Belgische verzekeringsholding neemt namelijk de schadetak van de joint-venture volledig over via de uitkoop van 49% van de aandelen die het nog niet in handen had.  De prijs voor die overname bedraagt 122,5 miljoen euro maar door de opstroming van 290 miljoen naar de aandeelhouders krijgt Ageas eigenlijk meer terug dan wat het betaalt. Tegelijkertijd versterkt de verzekeraar het aandeel van de schade-activiteiten in de portefeuille. Dat is een van de strategische doelstellingen die CEO Bart De Smet blijft aanhouden tegen 2015.

MBCP herbevstigde zijn engagement als distributiepartner van het huidige Millenium BCP Ageas tot 2029.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.