Financiële sector goed vertegenwoordigd in Brandz top 100

De Brandz top 100 van meest waardevolle merken is er weer. Het is niet verbazend dat technologiebedrijven daar een belangrijke plaats in nemen. Een op vijf bedrijven in de ranking is een technobedrijf en de meesten staan ook in bovenaan in de waardering. Google, Apple, IBM en Microsoft staan bovenaan. Daarna volgt fastfoodgigant Mc Donalds.
Maar ook de financiële sector doet het ver van slecht. Er staan 19 banken, 2 verzekeringsmaatschappijen, 3 kredietkaartmaatschappijen en een betaalplatform in de top 100.
De kredietkaartmaatschappijen zijn de hoogst genoteerde financiële waarden in de klassering. Visa staat op 7, Mastercard staat op 18 en AMEX op 24. De best gerangschikte bank is ICBC op 27. Het Nederlandse ING staat als enige uit de Benelux op 98. De 2 verzekeraars zijn de Chinese maatschappijen Ping An en China Life. Ping An is een van de grootste aandeelhouders van Ageas. Het betaalplatform is Paypal op plaats 97.
U vindt de Brandz top 100 hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.