La Nef is de eerste ethische bank van Frankrijk

In ons land sleept NewB zich door een lange procedure voor een erkenning als ethische bank. In Frankrijk heeft La Nef dat statuut te pakken.

La Nef bestaat al bijna dertig jaar als financieringsvehikel voor maatschappelijke- en milieuprojecten. Door een aanpassing van de Europese regelgeving kon La Nef vanaf 1 januari 2014 alle bancaire operaties aanbieden maar de statuten van de maatschappij lieten dat niet toe. Via het internet en tijdens een algemene vergadering op 24 mei hebben 97,7% van de aandeelhouders aangegeven dat ze akkoord waren om de statuten in die zin te wijzigen. Daarmee is de eerste ethische bank in Frankrijk officieel een feit. Ze plaatsen zich op die manier naast Triodos (Nederland, België en Spanje), GLS (Duitsland) Banca Etica (Italië en Spanje) Merkur (Denemarken) en Cultura (Noorwegen)

De website van La Nef vindt u hier

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.