Apple werkt aan eigen betaalservice

In de marge van de Apple WWDC developer dag worden de geruchten over de geplande betaalservice  van het trendy ICT-bedrijf wel erg concreet. Momenteel kunnen Apple klanten enkel mobiel betalen op iTunes en in de Apple stores. Er zijn echter 800 miljoen iTunes acounts en die zijn allemaal gekoppeld aan een credit card. Als Apple in die markt duikt opent dat meteen een gigantisch potentieel.

Volgens het goed geïnformeerde ‘9 TO 5 Mac’ heeft Apple onlangs gesprekken opgestart met een aantal verkopers van luxekledij en premium  goederen. De bedoeling is om de mogelijkheden te verkennen van mobiele betalingen. Het low energy bluetooth protocol iBeacons staat daarin centraal. Apple heeft ook al overleg gepleegd met Paypal. Dat is interessant omdat ze daar ook voor de Beacons technologie gekozen hebben.

De Apple betaaldienst zou op de IOS-toestellen voorgeprogrammeerd worden. Apple CEO Tim Cook maakte eerder al een opmerking dat de Touch ID vingerafdrukherkenning op de iPhones perfect kan gebruikt worden in het betalingsprotocol.

Dat het Apple menens is met de ontwikkeling blijkt uit de profielen die ze onlangs hebben aangetrokken. Intern werd een werkgroep gevormd rond Apple Online Store chief Jennifer Bailey.  Zij kreeg onder meer senior director van Visa Tommy Elliot en mobile paymenst executive van JP Morgan Andrew McCarthy bij zich om aan het project te werken.

Tip: Tijdens Mobile Payments Summit 2014 geeft Jan Deruyck van In the Pocket een aantal praktijkcases gebaseerd op beacons technologie. Gerd Thys van Clear2Pay analyseert de impact van HCE op Beacons.

Klik hier voor alle informatie over Mobile Payments Summit 2014

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.