Easy Taxi start samenwerking met payleven

Easy Taxi, `s werelds grootste app om taxi`s te bestellen gaat in Brazilië het betaalsysteem van payleven gebruiken. Easy Taxi bestaat wereldwijd uit een netwerk van meer dan 155.000 taxichauffeurs en 7 miljoen gebruikers .

Reizigers die  in Brazilië de Easy Taxi app gebruiken om hun rit te boeken, kunnen deze voortaan contactloos betalen met een kredietkaart. Gebruikers moeten hun kaartgegevens eenmalig  invoeren in de Easy Taxi app op een smartphone. Nadat de kaart op een veilige manier is geregistreerd, worden de gegevens overgedragen naar het payleven betaalsysteem. Passagiers kunnen dan met hun kaart betalen in de app zonder dat ze hun kaart uit hun zakken hoeven te nemen. Daardoor wordt ook het gebruik van cash in taxi’s sterk verminderd.

In België lanceerde payleven vorig jaar een handige mobiele kaartlezer die aan een smartphone kan gekoppeld worden. Handelaars betalen 79 euro voor de aanschaf van dat toestel en daarna betalen ze 2,75% per transactie. Er is dus geen vaste fee. payleven kondigde aan dat ze de kaartlezer later dit jaar met NFC gaan uitrusten. Daardoor zouden betalingen tot 25 euro ook bij ons contactloos kunnen gebeuren.

TIP: MOBILE PAYMENTS SUMMIT | Leuven | 20.06.2014. 

Registreer hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.