Geldmarktfondsen happen naar adem

Niet alleen de levensverzekeraars hebben last van de erg lage rentestand. Ook de geldmarktfondsen happen amechtig naar adem. Volgens Morningstar stroomde er vorig jaar 53 miljard euro weg in die sector. Sedert 2008 is er meer dan 100 miljard euro afgevloeid uit dergelijke fondsen. Niet dat hun voortbestaan daardoor bedreigd is. Het gaat meestal over grote fondsen waar nogal wat kapitaal gebunkerd zit. Maar een aantal beheerders zitten blijkbaar toch met enige reserve te kijken naar de rentebeslissing van de ECB volgende donderdag. Die zou namelijk overwegen om een negatieve depositorente te gaan voeren om op die manier de interbancaire handel in geld weer aan te zwengelen. (bron FD)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.