Bitcoin wordt mainstream maar blijft riskant

Interessante evolutie in de muziekscene. Rapper 50 Cent gaat zijn nieuwe single verkopen via Shopify en daar kan je, naast de klassieke creditcards en Paypal, ook met bitcoin betalen. Shopify houdt de digitale munt niet aan maar versleutelt ze via Bitpay.

Eerder deze week maakte TV-gigant Dish bekend dat ze bitcoin zullen accepteren. Ook daar maken ze gebruik van een platform dat de bitcoins omzet in dollars waardoor het risico op volatiliteit en illiquiditeit afneemt.

Als grote dienstverleners zoals Dish de deur open zetten voor cryptocurrencies zou dat de terughoudendheid bij veel consumenten kunnen doen afnemen. Cultfiguren zoals 50 Cent hebben impact op de jongerengeneratie.

In België accepteert de zeer populaire besteldienst Pizza.be bitcoins en zij gebruiken ook het transactieplatform bitpay. In de huidige context is dat een verstandige keuze.

Maidsafe van de hemel naar de hel

De Schotse start-up Maidsafe is een mooi voorbeeld van hoe het erg fout kan gaan met cryptocurrencies. Maidsafe haalde in april op amper vijf uur tijd de tegenwaarde van 7 miljoen dollar op via een crowdfundingachtige campagne. De actie was des te merkwaardiger omdat ze in cryptocurrencies werd uitgevoerd. Een paar dagen later hield Maidsafe nog amper de helft van dat geld over. Het deel van het geld dat in Mastercoin zat geraakte door een vrij ingewikkelde situatie geblokkeerd en werd compleet illiquide.

 

TIP: Tijdens Mobile Payments Summit 2014 | Leuven | 20.06.2014, presenteert Filip Roose van Bitpay de case Pizza.be. Inschrijven kan nog via deze link.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.