BNP Paribas zet markt van mobiele betaalterminals onder druk

BNP Paribas maakte eerder al bekend dat het een nieuwe mobiele betaalterminal in de markt zou zetten die aan de smartphone of de tablet van een handelaar kan gekoppeld worden. Die koppeling gebeurt op basis van bluetooth. Daardoor kunnen nu ook ambulante handelaar digitale betalingen vlot accepteren. Mobo, een toestel van Ingenico, is sinds deze week beschikbaar.

Het toestel is erop gericht om een betaling vlot en veilig te laten verlopen door een paar eenvoudige handelingen via de app of de tablet van de handelaar. De klant moet enkel zijn kaart inbrengen, de aankoopprijs bevestigen en zijn code ingeven.

Als de betaling gebeurd is krijgt de klant onmiddellijk een gepersonaliseerde betalingsbevestiging via email.

Het leuke aan Mobo is dat de app kan gekoppeld worden aan een gevisualiseerde lijst van producten met prijs. De klant kan dus meegenomen worden door een digitale catalogus terwijl hij gaat betalen. Via dezelfde tool zijn promoties en specifieke voordelen mogelijk. Mobo is daarmee een extra element in de integratie van online, in-shop, mobiel kopen en mobiel betalen.

Het was al bekend dat Mobo bij ons 95 euro zal gaan kosten. De fee per transactie bedraagt 2% maar het was niet bekend of er ook een maandelijkse vergoeding bovenop komt. Dat blijkt niet het geval te zijn. Met die prijsvork zet Mobo de markt onder druk. Xengo van Atos Worldline kost ook 95 euro maar bovenop de 2% transactiekosten betalen de klanten minstens een vaste fee van 5 euro per maand. Het toestel van payleven kost 79 euro. De transactie fee is daar 2,75% en er is geen maandelijkse vergoeding.

TIP: MOBILE PAYMENTS SUMMIT | LEUVEN | 20.06.2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.