CEO Paypal gaat Facebook Messenger leiden

CEO van Paypal David Marcus stapt einde juni op bij het betaalplatform. Hij wordt ‘Vice president of Messaging Products’ bij Facebook.

Messaging is een van de sleutelfuncties binnen Facebook. Iedere dag worden 12 miljard berichtjes verstuurd via de sociale netwerksite. De stand-alone app Messenger heeft meer dan 200 miljoen gebruikers. De kans is reëel dat Marcus ook zal werken aan betaalfuncties binnen Facebook gebaseerd op Messenger. Gebruikers van Paypal kunnen betalen met een e-mailadres. Marcus heeft dus alleszins ervaring op dat vlak. 

David Marcus profileert zich ook meteen op het platform van zijn nieuwe werkgever. Hij postte zijn afscheidswoorden op zijn Facebookprofiel

Paypal verloor de laatste maanden opvallend veel topmensen. Ook in België is er een probleem. Vorig jaar werd Pieter Vanermen als country manager voor België en Luxemburg binnengehaald. Zes maanden later trok die de deur achter zich dicht om in New York het sports & leisure concept Spin Galactic te gaan leiden. Vanermen maakte zich op dat moment sterk dat zijn opvolger snel zou aangesteld worden. De positie is ondertussen nog steeds niet ingevuld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.