Contactloos betalen met een armbandje

 

bPayBandEr werd al een tijdje proefgedraaid maar Barclayscard zet de contactloze betaalarmbandjes bPayBands nu ook echt in de markt. De armbanden zijn vanaf volgend jaar beschikbaar voor iedereen in het Verenigd Koninkrijk met een bankrekening of een credit card.

De herlaadbare bPay Bands zijn gratis en er worden ook geen extra kosten gerekend voor het gebruik ervan. Je kan er betalingen tot 20 pond mee verrichten en er kunnen een aantal speciale diensten aan verbonden worden. Handelaars moeten uiteraard wel beschikken over een terminal voor contactloos betalen.

De armbandjes zullen allicht bijzonder populair worden op festivals. Ze zijn veel makkelijker en veiliger dan cash geld. De armbandjes kunnen gebruikt daar ook worden om de controle aan de ingang snel te laten verlopen. In Londen worden ze deze zomer al getest tijdens British Summer Time en Pride in London. Op de site van Pride in London kan je de bandjes bestellen.

Als je op de homepage doorklikt op de sectie over bPay kom je op een specifieke site over bPayBand terecht.

De bPayBands kunnen opgeladen worden met een kredietkaart of een betaalkaart van Mastercard en Visa. De gebruikers kunnen ook een automatische oplading instellen als het saldo op het bandje te laag wordt. Je moet minstens 25 pond opladen en er kan maximaal 100 pond op het bandje staan. Er zijn maximaal 4 opladingen per dag mogelijk. Je kan dus maximaal 400 pond per dag besteden met het bandje.

Barclaycard wil de bPayBand ook gebruiken in het openbaar vervoer en in de horeca.

 

TIP : MOBILE PAYMENTS SUMMIT | Leuven | 20.06.2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.