Monsterboete BNP Paribas stopt overnamegolf (FD)

Het Financieele Dagblad (FD) komt met een opmerkelijke analyse van de boete die BNP Paribas dreigt te krijgen van de Amerikaanse overheid. De aandeelhouders en obligatiehouders delen uiteraard in de klappen.

De Franse bank heeft 1,2 miljard $ gereserveerd maar zal allicht 10 miljard $ moeten betalen. Dat gaat 1,5 keer de bedrijfswinst van 2014 en 2015 wegschrapen en dus  de uitkering van een dividend hypothekeren. Het kernkapitaal van de bank komt door de impact van de boete onder 10% te liggen wat de positie van BNP Paribas op de kapitaalsmarkt bemoeilijkt.

Het FD verwacht dat ook Credit Agricole en Societe Generale vergelijkbare boetes zullen krijgen. Het effect zal zijn dat de Europese consolidatiegolf wordt stopgezet omdat niemand nog de middelen heeft voor belangrijke overnames. Het pleidooi voor een kleinere financiële sector wordt daardoor automatisch realiteit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.