Amazon Fire is vooral een interface voor Amazon.com

De pers berichtte vandaag in extenso over Fire, de nieuwe smartphone van Amazon. In feite is de Fire echter niet echt bedoeld als smartphone. Het is een apparaat dat het zijn gebruikers makkelijk maakt om bij Amazon te shoppen.

Om dat shoppen makkelijk te maken heeft Amazon Firefly ontwikkeld. Dat is een functie die toelaat om goederen en diensten te herkennen door er de Fire gewoon naar te richten. Je kan dat het beste vergelijken met Shazam. Die app herkent en identificeert muziek op basis van een aantal akkoorden. Firefly kan dat ook met tv-programma’s, films, boeken, spelletjes, voeding maar ook kunst. De functie zou ongeveer 100 miljoen voorwerpen kunnen herkennen binnen een seconde. Firefly herkent onder meer 245.000 films en tv-reeksen, 160 tv-stations, 35 miljoen liedjes en 70 miljoen producten.

Firefly is geconnecteerd met de Amazon shop en dat is uiteraard de ultieme bedoeling ervan. Amazon heeft de Fire uitgerust met een specifieke knop die Firefly onmiddellijk opstart. Als je iets ziet waar je meer wil over activeer je met die knop de Firefly functie, je richt je smartphone op het voorwerp en je krijgt onmiddellijk alle nuttige informatie. Je kan het product meteen ook bestellen bij Amazon.com.

Amazon heeft veel aandacht besteed aan de visuele mogelijkheden van Fire. De smartphone heeft vier infraroodcamera’s die de positie van het hoofd van de gebruiker volgen. Als je hoofd beweegt zal het beeld op je scherm die positie volgen en de plaatsing van het beeld aanpassen. Het scherm geeft ook de indruk dat je naar een 3D weergave kijkt. Dat is vooral leuk voor games, een niet onbelangrijk artikel op Amazon.

Ook de zogenaamde ‘Map’, een gps-gestuurde routebegeleider, geeft 3D beelden wat toch een meerwaarde geeft.

Amazon heeft tenslotte zijn Prime klantenprogramma gekoppeld aan de Fire. Wie lid is van Prime krijgt een aantal voordelen op aankopen via Amazon.com. Wie een Fire koopt krijgt dat lidmaatschap een jaar gratis.

De Fire heeft 32 GB of 64 GB opslagcapaciteit. Maar alle foto’s worden gratis en met onbeperkte capaciteit opgeladen in Amazon Cloud Drive.

De pers berichtte vandaag in extenso over Fire, de nieuwe smartphone van Amazon. In feite is de Fire echter niet echt bedoeld als smartphone. Het is een apparaat dat het zijn gebruikers makkelijk maakt om bij Amazon te shoppen.

Om dat shoppen makkelijk te maken heeft Amazon Firefly ontwikkeld. Dat is een functie die toelaat om goederen en diensten te herkennen door er de Fire gewoon naar te richten. Je kan dat het beste vergelijken met Shazam. Die app herkent en identificeert muziek op basis van een aantal akkoorden. Firefly kan dat ook met tv-programma’s, films, boeken, spelletjes, voeding maar ook kunst. De functie zou ongeveer 100 miljoen voorwerpen kunnen herkennen binnen een seconde. Firefly herkent onder meer 245.000 films en tv-reeksen, 160 tv-stations, 35 miljoen liedjes en 70 miljoen producten.

Firefly is geconnecteerd met de Amazon shop en dat is uiteraard de ultieme bedoeling ervan. Amazon heeft de Fire uitgerust met een specifieke knop die Firefly onmiddellijk opstart. Als je iets ziet waar je meer wil over activeer je met die knop de Firefly functie, je richt je smartphone op het voorwerp en je krijgt onmiddellijk alle nuttige informatie. Je kan het product meteen ook bestellen bij Amazon.com.

Amazon heeft veel aandacht besteed aan de visuele mogelijkheden van Fire. De smartphone heeft vier infraroodcamera’s die de positie van het hoofd van de gebruiker volgen. Als je hoofd beweegt zal het beeld op je scherm die positie volgen en de plaatsing van het beeld aanpassen. Het scherm geeft ook de indruk dat je naar een 3D weergave kijkt. Dat is vooral leuk voor games, een niet onbelangrijk artikel op Amazon.

Ook de zogenaamde ‘Map’, een gps-gestuurde routebegeleider, geeft 3D beelden wat toch een meerwaarde geeft.

Amazon heeft tenslotte zijn Prime klantenprogramma gekoppeld aan de Fire. Wie lid is van Prime krijgt een aantal voordelen op aankopen via Amazon.com. Wie een Fire koopt krijgt dat lidmaatschap een jaar gratis.

De Fire heeft 32 GB of 64 GB opslagcapaciteit. Maar alle foto’s worden gratis en met onbeperkte capaciteit opgeladen in Amazon Cloud Drive.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.