Beacons doet omzet met 22% stijgen bij LevelUp

Betaalplatform LevelUp was tot voor kort gebaseerd op QR-technologie. Het platform deed echter een test met iBeacons bij een aantal van zijn handelaars en de resultaten daarvan waren verrassend. De bestedingen van klanten stegen met 22% in de winkels die met de low energy Bluetooth bakens werden uitgerust. Van de klanten die eerder met LevelUp betaalden maar om een of andere reden afhaakten, keerde 63% terug naar het betaalplatform.

Reden genoeg voor LevelUp om al haar winkels te gaan uitrusten met iBeacons. Het betaalplatform wil tegen het einde van de zomer minstens 1000 vestigingen actief hebben. LevelUp zal de beacons techniek ook in hun POS scanners gaan inbouwen.

Met beacons kunnen retailers het klantengedrag veel beter in kaart brengen. Daardoor zijn sterk gepersonaliseerde aanbiedingen mogelijk en kunnen de handelaars contacten bouwen met hun klanten terwijl die winkelen.

In België zette Bancontact een paar weken geleden een betaalapp in de markt die draait op QR-codes. Volgens CEO Kris Deryck van Bancontact is het functioneren van die app niet afhankelijk van de herkenningstechnologie. Het Luxemburgse betaalplatform Digicash startte ook louter op basis van QR-codes maar beschikt ondertussen ook over NFC-herkenningstechnologie. NFC werd lang geblokkeerd door Apple omdat die de chip voor NFC niet wilden installeren in de iPhones. De HCE technologie maakt die chip echter overbodig omdat de beveiligingscodes voortaan in een cloudomgeving worden opgeslagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.