Grootbanken werken aan digitaal imago

Dat de grens tussen fysiek winkelen en online winkelen vervaagt is geen nieuws meer. Online betalen, mobiel betalen en bijna permanente interactieve digitale communicatie met de klanten zijn fenomenen die de retailomgeving de volgende jaren drastisch zullen veranderen.

Een aantal nieuwe trendy betaal- en serviceplatformen maar ook grote big data gedreven bedrijven doen daar hun voordeel mee. Ze duiken in een niche die decennialang onbedreigd aan de banken toebehoorde. Het zet de klassieke bancaire sector op scherp en een van de belangrijkste prioriteiten om dat gevecht voor de nieuwe digitale klant te kunnen winnen is de bijstelling van het imago.

Dat kan drastisch. BNP Paribas zette in vier West-Europese landen gewoon een nieuw bankplatform neer. Het platform kreeg met Hello Bank een lichtvoetige leuke naam en die werd in ons land via de sponsoring van Tomorrowland geassocieerd met een jeugdige doelgroep. Met de switch naar de sponsoring van The Voice probeert men om die doelgroep open te trekken en bouwt de bank prikkels in om interactief en mobiel met de klanten te communiceren.

Het kan ook op een veel minder drastische manier. Via interactieve publiciteitsborden bijvoorbeeld. Belfius ramde de laatste maanden de populariteit van haar apps in de hersenen van de financiële consument. De bank gebruikte daar ook de Adshel digitale wanden van Clear Channel voor. Die laten toe om op de straat via QR of NFC meteen online te gaan en contact te maken met de bank. Recent zette ook Beobank diezelfde 400 wanden in om haar extra World Mastercard te promoten. Dat gebeurde op een leuke manier. Mensen die het contact activeerden konden een valies kiezen en daarmee een reischeque winnen. De grootbanken zetten duidelijk alle zeilen bij om mee te zijn met de trend van mobiel shoppen en betalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.